Nieuws

Muiderslotloop 2022

De Muiderslotloop 2022 is gehouden op vrijdag 2 september j.l. onder uitstekende omstandigheden.
Zie Muiderslotloop 2022 – Muider IJsclub Eendracht voor uitslagen en foto’s.

Muiderslotloop 2021

De Muiderslotloop 2021, die normaliter zou worden gehouden op vrijdag 3 september a.s. gaat vanwege de covid-beperkingen niet door.

Seizoenafsluiting 2019

Hoe treffend werd de klimaatverandering zichtbaar tijdens de gezellige bijeenkomst op 30 maart 2019. We zaten buiten!

Spieringvestival 2018

Het Spieringfestival 2018 is voor de MuiderIJsClub Eendracht leuk verlopen. Wij bedanken de organisatie voor de mooie plek die ons aangeboden is om onze 104-jaar oude vereniging te presenteren.

Wij vroegen aan de inwoners of zij ook vonden dat er een ijsbaantje moet komen in Muiden en of zij hiervoor hun handtekening wilde zetten. Het bestuur van de vereniging samen met bijna 300 inwoners van Muiden vinden het heel belangrijk dat er een stukje land komt wat in de winter onder water gezet kan worden waar de kinderen veilig kunnen schaatsen.

Wij hopen dat de Gemeente Gooise Meren hier ook aan wil meewerken en dit signaal vanuit de gemeenschap serieus neemt.

 

Seizoenafsluiting 2018

Onder het genot van een drankje en een hapje werd op 24 maart 2018 bij Gieling de seizoenafsluiting ‘gevierd’. Van vier tot zes was het een gezellig samenzijn dat door bestuurslid Arjan Kouwenhoven werd verluchtigd met een presentatie over de Ecologische Hoofdstructuur ter hoogte van Muiden.

Ook ons lid Dick Schulp was aanwezig. Helaas is hij des anderen daags onverwacht overleden. Op dinsdag 8 april 2018 is hij onder grote belangstelling te Muiden begraven.

 

Jaarvergadering 2017

Geen verslag en/of beelden

Seizoenafsluiting 2017

Geen beelden.

Jaarvergadering 2016

Op 24 november j.l. werd de jaarvergadering gehouden bij Stadscafé verheen Gieling. Er waren 7 bestuurleden en 7 leden aanwezig. Dick Rozendaal maakte onderstaande foto.

jaarvergadering-24-11-2016

 

Koninklijke onderscheiding voor onze Voorzitter Gerrit Ruiter

Tot zijn grote verrassing heeft eind april 2016 onze voorzitter Gerrit Ruiter een lintje mogen ontvangen. Gerrit staat op onderstaande foto vijfde van links. De overige leden van het bestuur feliciteren hem hier van harte mee.

GerritGeridderd

In de MuiderPost stond het volgende:

Gerrit Ruiter doet onder meer al een kwart eeuw veel voor het lokale CDA, waarvoor de Muiderberger onder meer een van de raadsleden was. Het succes van zijn werk werd mede bepaald door zijn grote netwerk. Dat netwerk werd opgebouwd door veel werk voor Muider IJsclub Eendracht, waar Ruiter al jaren voorzitter is. Verder doet Ruiter al vele jaren de organisatie van de Muiderslotloop.

 

Seizoensafsluiting 2016

Op 2 april j.l. werd bij Stadscafé Gieling een toast geheven op het afgelopen seizoen. Van 4 tot 6 was er een gezellig samenzijn dat verluchtigd werd met een praatjes van onze voorzitter Gerrit Ruiter en Clemens Galesloot.

Gerrit gaf o.a. aan dat we momenteel geen landijsbaan hebben maar dat er alles aan gedaan zal worden om, in de buurt van de Brediusgronden, dat voor elkaar te krijgen.

Ook haalde hij Cor van de Bosch naar voren om deze te feliciteren met de oorkonde die hij afgelopen december op de vergadering van de Friesche Elfsteden Vereniging heeft ontvangen. Deze oorkonde werd aan hem uitgereikt vanwege het 5 keer succesvol voltooien van de laatste 5 elfsteden tochten.  Zestig jaar geleden in 1956 op de leeftijd van 18 jaar reed hij de eerste tocht als toerrijder. De tweede tocht was de barre tocht van 1963 die hij, samen met zijn broer, als wedstrijdrijder heeft voltooid. Ongeveer 1,5 uur na Reinier Paping kwamen ze toen binnen. Wat ruim binnen de limiet was. De drie laatste tochten, resp. in 1985, 1986 en 1997, heeft hij weer als toerrijder gereden. Hieronder de oorkonde.

IMG_20160405_100308

Clemens hield een praatje over STG (Schaats Trainings Groep) ‘De Viking’. Deze groep is in de jaren tachtig van de vorige eeuw ontstaan uit onze ijsclub en houd zich bezig met wedstrijdschaatsen op de Jaap Edenbaan.

De gemiddelde leeftijd van de aanwezigen lag ruim boven de zestig jaar. Dit deed bij het vertrek iemand verzuchten: ‘het lijkt wel of de bejaardensoos uitgaat’. 🙂